2014-06-15

A Jászi Oszkár Egyesület tevékenysége a 2013 év folyamán


Az Egyesület elsődleges célja és 2013 folyamán történt tevékenysége:
A Bírósági végzéssel összhangban, a szervezet célja: találkozók, konferenciák szervezésével ismeretterjesztő, kultúrális, oktatási, kutatási, szociális, jogvédő és nemzetközi tevékenység folytatása.
A szervezet célja szerinti besorolása: Kulturális tevékenység
A magyarországi és európai társadalmi folyamatainak analízise, ezzel kapcsolatos konferenciák szervezése, kiadványok készítése.

Éves szinten:
Magyarországi és nemzetközi kapcsolatok:
- A Kelet- és Közép Európai Régió adogmatikus egyesületének munkáját segítve, részt vettünk a szervezet Párizsban és Bécsben tartott megbeszélésein.
- Az Európa Tanács meghívásának eleget téve, màsodik éve, második alkalommal meghallgatáson vettünk részt, Manuel Barroso elnök vezetésével az Unió részér
ől. BEPA
- Háromszor látogattuk meg társszervezetünk munkáját Bécsben, GOÖ, és egyeztettük közösnek mondható céljainkat és a módszereket ezek eléréséhez.
Folytatjuk munkánkat melynek további célja a magyar társadalom vizsgàlata
Magyarország:
10 konferenciára került sor,
Alapkérdés
: Az előző évi konferenciákhoz kapcsolódóan:
Az előadók értékelése személyes szerepükről, munkájuk folyamán, felelősségük a társadalomban: Magyarorszàg kelet és nyugat hatàràn,
Az egyén szerepe az Európai Unióban
Konferencia a Kaposvári Megyei Könyvtárban:
- Európai polgár

Témáink kerülik a hétköznapi politika vizsgálatát, csupán a társadalomban történő történelmi, vagy jelenlegi változásokat, állapotokat elemzi.
Az egyesület kifejezetten elzárkózik bármilyen párt anyagi vagy más jellegű támogatásától, és semmilyen jogcímen nem ad és nem fogad el párttámogatást.

Nincsenek megjegyzések: