2014-06-15

A Jászi Oszkár Egyesület tevékenysége a 2013 év folyamán


Az Egyesület elsődleges célja és 2013 folyamán történt tevékenysége:
A Bírósági végzéssel összhangban, a szervezet célja: találkozók, konferenciák szervezésével ismeretterjesztő, kultúrális, oktatási, kutatási, szociális, jogvédő és nemzetközi tevékenység folytatása.
A szervezet célja szerinti besorolása: Kulturális tevékenység
A magyarországi és európai társadalmi folyamatainak analízise, ezzel kapcsolatos konferenciák szervezése, kiadványok készítése.

Éves szinten:
Magyarországi és nemzetközi kapcsolatok:
- A Kelet- és Közép Európai Régió adogmatikus egyesületének munkáját segítve, részt vettünk a szervezet Párizsban és Bécsben tartott megbeszélésein.
- Az Európa Tanács meghívásának eleget téve, màsodik éve, második alkalommal meghallgatáson vettünk részt, Manuel Barroso elnök vezetésével az Unió részér
ől. BEPA
- Háromszor látogattuk meg társszervezetünk munkáját Bécsben, GOÖ, és egyeztettük közösnek mondható céljainkat és a módszereket ezek eléréséhez.
Folytatjuk munkánkat melynek további célja a magyar társadalom vizsgàlata
Magyarország:
10 konferenciára került sor,
Alapkérdés
: Az előző évi konferenciákhoz kapcsolódóan:
Az előadók értékelése személyes szerepükről, munkájuk folyamán, felelősségük a társadalomban: Magyarorszàg kelet és nyugat hatàràn,
Az egyén szerepe az Európai Unióban
Konferencia a Kaposvári Megyei Könyvtárban:
- Európai polgár

Témáink kerülik a hétköznapi politika vizsgálatát, csupán a társadalomban történő történelmi, vagy jelenlegi változásokat, állapotokat elemzi.
Az egyesület kifejezetten elzárkózik bármilyen párt anyagi vagy más jellegű támogatásától, és semmilyen jogcímen nem ad és nem fogad el párttámogatást.

0 Comments:

Megjegyzés küldése

Links to this post:

Link létrehozása

<< Home

  • Magyarországi Nagyoriens
  • email: szabadkomuves@gmail.com