2007-10-14

Magyarországi Nagyoriens



szervezeti hírek



A Magyarországi Nagyoriens, éves nyitókonventjén a hagyományokhoz híven, demokratikus módon vezetőségi választást tartott.

A leköszönő Nagymester ünneplését követően, a Magyarországi Nagyoriens, megújult vezetősége folytatja munkáját.

Ennek megfelelően, a páholyokban is lezajlottak a választások , így a Jászi Oszkár páholy tisztikara is megújult.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

"A leköszönő Nagymester ünneplését követően az új Nagymester az újonnan megválasztott Tisztikarral élén folytatja az MNO eddigi tevékenységét."

A mondat helyesen szerintem: "A leköszönő Nagymester ünneplését követően az MNO az új Nagymesterrel és az újonnan megválasztott a Tisztikarral az élén folytatja eddigi tevékenységét."
Persze, lehet, hogy a Nagymester élén van a Tisztikar, de ez súlyos képzavar.

Névtelen írta...

Vagy esetleg:

A leköszönő Nagymester ünneplését követően az új Nagymester az újonnan megválasztott Tisztikar élén folytatja az MNO eddigi tevékenységének további irányítását.

Névtelen írta...

Ez a "folytatja a további irányítást" szerkezet értelmezhető, bár kicsit szerintem nyögvenyelős.

Esetleg: az MNO az újonnan megválasztott Tisztikarral és az új Nagymesterrel az élén folytatja eddigi tevékenységét - ez esetben az MNO lesz az alany, nem a Nagymester.

Névtelen írta...

Úgy tűnik számomra -valószínűleg mély pszichikai okokból - ezek a hatalmi viszonyok sosem evidensek, csakúgy, mint a nyelvtan és mondatszerkesztés. Viszont szerencsémre találtam két szerkesztőt, akik reményeim szerint rendszeresen javítják, szerkesztik aaz oldalt, végülis nem célunk, hogy egyetlen ember bíbelődjön odavetett soraival.
Köszönöm, javítom, várom a többi beleszólást is!
üdv

Névtelen írta...

Nem föltétlen a kötözködés végett, de ha már lúd, legyen kövér, vagyis akkor már így:

"A leköszönő Nagymester ünneplését követően a Magyarországi Nagyoriens megújult Tisztikara és új Nagymestere vezetésével folytatja munkáját."

szabadkőműves írta...

Kedves TH,
ha gondolod, szívesen elküldöm neked a belépési kódot és akkor kedvedre - és az én kedvemre :)- is tehetsz, de legeslegújabb megjegyzésedet pontosan az új - megÚJult szópár miatt inkább megkerülném. Lehet rám ÚJjal mutogatni. hehe.
Egyébként, akárhogy forgatjuk, mindenkép nehézkes a mondat. (Az enyém is)
Végülis logikailag, ha új vezetőségről beszélünk, talán felesleges megemlíteni, hogy az új nagymester is új, bár ezek a dolgok szabadon variálhatók.
Vagy nem.
hehe :P

üdv

Névtelen írta...

Kedves szabadkőműves, ha esetleg alaposabban elolvasod, nyilván észre fogod venni, hogy ezt a bizonyos mondatot, amit most nehezményezel, Te írtad a legutóbbi, általad javított változatban, én csupán a felesleges vesszőket és nagybetűt javasoltam javításra.

Névtelen írta...

nu, ez a felület még csiszolásra szorul. Gondolod, öröm nekem, mikor saját felületességemmel szembesítenek?
És akkor még csak a fogalmazásról van szó, nem a tartalomról....

Mint jeleztem, egyik verzióval sem vagyok boldog, de annyi udvariasság lehetne benned, hogy hátadra veszed néha más hibáit is. Pl. az enyimeket. hehe.
üdv