2008-01-23

Rádió: Szabadkőművesség és társadalom


Kossuth Rádió, 2008 január 22. 22:25 H

Pók Attila a Magyarországi Szimbólikus Nagypáholy és Dávid András a Magyar Nagyoriens tagja, beszélgetnek a Szabadkőművesség szerepéről a társadalomban. Szerkesztő: Várkonyi Benedek.

megpróbálom majd itt is megjeleníteni, addig pedig a Kossuth rádió honlapjáról lehet előbogarászni a műsort:

http://real1.radio.hu/kossuth/2008/01/22/080122-k.htm
22.25: Esti beszélgetés - tudományról
Szerkesztő-műsorvezető: Várkonyi Benedek

4 Comments:

Blogger Magyar S. said...

Gratulálok a tegnap esti MR1 Kossuth Rádióban ellhangzott Szabadkőmüvesekről szóló műsorhoz!
Dr Pók Attila eszmetörténész urat, aki többek között az 1945 utáni világpolitikai kronológia szerzője, már a 90.-es évek elején volt szerencsém megismerni egy történészkonferencián Bp.-en valamint pár hónappal később a Nemzetközi Európa Mozgalom Bp.-i tanácskozásán boldogemlékezetű Dr Kosáry D. professzor úr társaságában találkoztunk.

2008. január 23., szerda 14:01:00 CET  
Blogger szabadkőműves said...

Kedves Magyar S., köszönjük jókívánságait, amit természetesen továbbítok Pók Attilának.
üdv

2008. január 23., szerda 14:49:00 CET  
Blogger Gellért said...

Tisztelt Testvér(iség)!

Bizonyos Polgár Tamás (jobboldali blogger, újságíró) és blogközössége a vörösterror két áldozatának, ifj. és id. Hollán Sándor emlékének szándékozott állítani egy emléktáblát, az eredeti emléktáblájuk helyére, ugyanis azt a kommunisták leverték. A tábla engedélyköteles volt, s azt Pók Attila megvétózta. (A tábla ettől függetlenül felkerült.) Kérdésem az lenne, hogy miért érdeke egy Testvérnek, hogy megvétózzon egy olyan emlékművet, ami két nagy formátumú magyarnak állít emléket? A Testvériség alaptézisei az egyenlőség, tisztelet, emberi méltóság, s az lett volna a Testvérhez illő viselkedés, ha támogatja a célt. Úgy vélem, ez a döntés is mélyíti azt a hitet, hogy a kívülállók ellenségesen viseltetnek a Testvériség iránt. Ettől függetlenül természetesen nem muszáj szeretni Polgár Tamást, hiszen valóban sokszor lépi túl a határt. De a jó cél attól még támogatandó lenne.
Bízom benne, hogy a kérdésem nem veszik el a süllyesztőben. Válaszát előre is köszönöm.

2009. június 27., szombat 13:16:00 CEST  
Blogger szabadkőműves said...

Tisztelt Gellért! Kérdésével kérem forduljon Pók Attilához, ő valószínüleg válaszolni fog. Pók Attila nem tagja a Magyarországi Nagyoriensnek, így az ő véleményét nem ismerem, spekulatív válaszadásnak pedig nincs értelme. Remélem megérti.
üdv
a szerk

2009. június 27., szombat 16:08:00 CEST  

Megjegyzés küldése

Links to this post:

Link létrehozása

<< Home

  • Magyarországi Nagyoriens
  • email: szabadkomuves@gmail.com