2008-01-23

Rádió: Szabadkőművesség és társadalom


Kossuth Rádió, 2008 január 22. 22:25 H

Pók Attila a Magyarországi Szimbólikus Nagypáholy és Dávid András a Magyar Nagyoriens tagja, beszélgetnek a Szabadkőművesség szerepéről a társadalomban. Szerkesztő: Várkonyi Benedek.

megpróbálom majd itt is megjeleníteni, addig pedig a Kossuth rádió honlapjáról lehet előbogarászni a műsort:

http://real1.radio.hu/kossuth/2008/01/22/080122-k.htm
22.25: Esti beszélgetés - tudományról
Szerkesztő-műsorvezető: Várkonyi Benedek





4 megjegyzés:

Magyar S. írta...

Gratulálok a tegnap esti MR1 Kossuth Rádióban ellhangzott Szabadkőmüvesekről szóló műsorhoz!
Dr Pók Attila eszmetörténész urat, aki többek között az 1945 utáni világpolitikai kronológia szerzője, már a 90.-es évek elején volt szerencsém megismerni egy történészkonferencián Bp.-en valamint pár hónappal később a Nemzetközi Európa Mozgalom Bp.-i tanácskozásán boldogemlékezetű Dr Kosáry D. professzor úr társaságában találkoztunk.

szabadkőműves írta...

Kedves Magyar S., köszönjük jókívánságait, amit természetesen továbbítok Pók Attilának.
üdv

HN írta...

Tisztelt Testvér(iség)!

Bizonyos Polgár Tamás (jobboldali blogger, újságíró) és blogközössége a vörösterror két áldozatának, ifj. és id. Hollán Sándor emlékének szándékozott állítani egy emléktáblát, az eredeti emléktáblájuk helyére, ugyanis azt a kommunisták leverték. A tábla engedélyköteles volt, s azt Pók Attila megvétózta. (A tábla ettől függetlenül felkerült.) Kérdésem az lenne, hogy miért érdeke egy Testvérnek, hogy megvétózzon egy olyan emlékművet, ami két nagy formátumú magyarnak állít emléket? A Testvériség alaptézisei az egyenlőség, tisztelet, emberi méltóság, s az lett volna a Testvérhez illő viselkedés, ha támogatja a célt. Úgy vélem, ez a döntés is mélyíti azt a hitet, hogy a kívülállók ellenségesen viseltetnek a Testvériség iránt. Ettől függetlenül természetesen nem muszáj szeretni Polgár Tamást, hiszen valóban sokszor lépi túl a határt. De a jó cél attól még támogatandó lenne.
Bízom benne, hogy a kérdésem nem veszik el a süllyesztőben. Válaszát előre is köszönöm.

szabadkőműves írta...

Tisztelt Gellért! Kérdésével kérem forduljon Pók Attilához, ő valószínüleg válaszolni fog. Pók Attila nem tagja a Magyarországi Nagyoriensnek, így az ő véleményét nem ismerem, spekulatív válaszadásnak pedig nincs értelme. Remélem megérti.
üdv
a szerk